Папа: також і сьогодні Бог плаче перед обличчям стихійних лих та воєн
  • Чтв, 27/10/2016 - 18:13

Також і сьогодні Господь Бог плаче, дивлячись на всі стихійні лиха та безліч вбитих невинних людей під час воєн, якими багато осіб намагається «адорувати божка-гроші». Такою була головна думка Папи Франциска під час проповіді на ранковій Святій Месі у ватиканській резиденції «Дім Святої Марти» у четвер, 27 жовтня 2016 р. Проповідник підкреслив, що сьогодні людство не розуміє того миру, який дарує нам Христос, миру любові.  

У прочитаному під час богослужіння євангельському уривки автор розповів про те, що Спаситель назвав Ірода лисом, виявляючи Свою майбутню смерть у Єрусалимі. А потім, змінюючи Свій тон, Ісус з великою ніжністю звертається до Святого Міста Єрусалиму, яке вбиває своїх пророків. Він дивиться на Свій народ, на Своє місто й плаче. Це Бог-Отець в особі Свого Сина плаче, промовляючи: «Скільки разів Я хотів зібрати твоїх дітей, немов квочка свій виводок під крила, – та ви не захотіли».

Вселенський Архиєрей додав, що хтось колись сказав, що Бог став людиною, щоб могти заплакати, оплакувати все те, що вчинили Його діти. Як пригадуємо, Ісус плакав також і перед гробницею Свого друга Лазаря, але це був плач товариша, а тут ми зустрічаємось із плачем Батька, подібно до плачу Милосердного Батька із притчі, який виглядав, очікував і плакав за своїм блудним сином, що залишив рідний дім.

«Також і сьогодні, перед обличчям стихійних лих, воєн, які розпочинаються задля адорування божка-грошей, багатьох невинно вбитих бомбами, які скидають почитателі ідола-грошей, Отець плаче, Він теж і сьогодні промовляє: Єрусалиме, Єрусалиме, дітоньки мої, що ж ви робите?!» Він звертається, зокрема, до тих, які торгують зброєю, людським життям, продаючи життя багатьох осіб. Сьогодні Господь плаче над нашим людством, яке не розуміє миру, що Він нам подарував, миру любові, зазначив Глава Католицької Церкви.