Папа: тільки Бог є Господом життя
  • Чтв, 19/04/2018 - 13:33

Папа Франциск зустрівся у середу 18 квітня 2018 р., з татом дворічного англійського хлопчика Альфі, батьки якого борються, щоб не від’єднати його від апаратури, що підтримує його життя. А під час загальної аудієнції того ж дня Святіший Отець повторив заклик шанувати право на життя. Одночасно він згадав також і 40-річного француза Вінсента Ламбера, дружина якого намагається добитись відключення його від живильного зонда, що забезпечує штучне харчування. Цьому противляться батьки Вінсента, адже він реагує на подразники, плаче, відчуває біль.

«Ще раз звертаю увагу на Вінсента Ламберта та маленького Альфі Еванса й прагну ще раз і рішуче підтвердити, що єдиним Господом життя, від початку до природного кінця, є Бог! – сказав Святіший Отець під час загальної аудієнції. – І наш обов’язок – зробити все можливе, аби захистити життя. Подумаймо про це в тиші й помолімся, щоб буле пошановане життя кожної людини, а особливо цих двох наших братів. Помолімось у тиші».

Батька майже дворічного англійського хлопчика Альфі Еванса Його Святість прийняв перед загальною аудієнцією в «домі Святої Марти» у Ватикані. Альфі перебуває в дитячій лікарні в Ліверпулі. Він має серйозні ушкодження мозку й страждає на нерозпізнану неврологічну хворобу. Лікарі наполягають на відключенні його від спеціальної медичної апаратури, закінчивши, таким чином, його існування. З цим рішенням суду абсолютно не погоджуються батьки, які хочуть забрати його до Риму на спеціальну терапію, яка могла б врятувати життя дитини.