Папа травмованому паралімпійцеві: Дякую за повернення сили тим, які її втратили
  • Срд, 24/06/2020 - 16:18

Італійський спортивний оглядач «La Gazzetta dello Sport» оприлюднив листа Папи Франциска на адресу паралімпійського чемпіона, який бореться за життя після важкого ДТП.

«Дорогий Алессандро, Ваша історія є прикладом того, як можна зуміти наново вирушити в дорогу після несподіваної зупинки», – читаємо в короткому листі, який Папа Франциск надіслав італійському паралімпійському чемпіонові з велоспорту Алексу Дзанарді, який минулого тижня був збитий вантажівкою і тепер у важкому стані перебуває в лікарні в Сієні. Історія цього колишнього пілота «Формули 1», який втратив обидві ноги після жахливої аварії 2001 року, є свідченням мужності все розпочати наново. Через 15 років він став чемпіоном Паралімпійських Ігор 2016 в Бразилії.

«Через спорт Ви навчили проживати життя як герой, зробивши з інвалідності урок людяності. Дякую за те, що Ви додавали сил тим, які їх втратили. В цей болючий момент я близький з Вами, молюся за Вас і за Вашу родину. Нехай Господь Вас благословить, а Богородиця оберігає», – написав Святіший Отець в листі, оприлюдненому італійським спортивним часописом «La Gazzetta dello Sport».

Слід зауважити, що ДТП минулої п’ятниці трапилося під час благодійного заїзду. Алекс Дзанарді також приєднався до благодійної ініціативи «We run together», підтриманої Папою Франциском з метою збору коштів для лікарень анти-Covid-19 в італійських Брешії та Берґамо. Він надав для благодійного аукціону своє трико, в якому здобув золоту паралімпійську медаль в Ріо-де Жанейро.