Папа у відеопосланні до молоді Куби: любов завжди будує
  • Суб, 30/07/2016 - 14:24

«Любов завжди будує, вона не нищить навіть і ворогів. Світ перетворює Євангеліє» – так  Папа Франциск звернувся  у відеозверненні до кубинської молоді, яка зібралася в Гавані на Всесвітній день молоді, організований для тих, які не змогли приїхати до Польщі через економічні, чи інші причини.

«В Гавані із серцем у Кракові» –  таким є лозунг цієї зустрічі, на яку прибули багато молодих людей, які мають ще свіжий спогад про візит Папи Франциска до Куби минулого вересня. Святіший Отець запрошує молодь дозволити Євангелію перетворити своє життя, щоб будувати мости й сприяти культурі зустрічі, культурі пошани, зрозуміння та взаємного прощення. Саме це, – як зазначає Папа, – означає «галасувати», це означає мріяти. А молодь повинна галасувати». 

«Кубинська молоде, відкрийся на великі речі! Не бійтеся, не будьте вибагливими. Мрійте про те, щоб світ з вами зміг бути іншим! Мрійте, що Куба з вами зможе бути іншою і кожен день ставати кращою! Не здавайтеся! У цій праці дуже важливо відкрити серце і розум на надію, яку дає Христос».

«Життя є конкретним, – говорить далі Папа, – це не мрії: або ти береш її такою, як вона є, або зазнаєш невдачі». Але у конкретності життя не слід втрачати здатності мріяти, тобто потрібно йти далі, і не замикатися у собі: молода людина, яка не мріє – вже на пенсії. Натомість, той, хто прагне до висот, дозволяє Христові «заразити» його Своєю любов’ю.

«Хворійте, хворійте любов’ю. Таким чином, навчитеся дивитися на інших очима милосердя, з близькістю, ніжністю, насамперед, на тих, хто потребує допомоги. Тільки в Ісусі, – підкреслив Святіший Отець,–  ви можете знайти в собі сили втілювати в життя найкращий і найконструктивніший план життя, яким є любов».

Любов є конструктивною, любов не нищить навіть і ворога, любов завжди будує. Той, хто любить, знає, що таке хрест: це любов, яка не боїться ввійти а страждання, бо переконана у вірності Бога.

«Юнаки й дівчата, не бійтеся нічого, сміливо звільніться від тенет цього світу і звіщайте всім людям , – хворим, людям похилого віку, обездоленим, – що Церква плаче разом з ними, і що Христос може дати їм нове життя й воскресити їх».

Будьте "носіями надії", - знову закликає Папа Франциск. Ця надія об'єднує також різних людей, бо "не обов'язково, щоб усі думали однаково". Головне будувати "соціальну дружбу" з усіма, будувати мости, і працювати  разом ".

«Юнаки й дівчата, що зібралися в Гавані, але серцем у Кракові, нехай між вами не буде поділу! Крокуйте разом! Завжди будуйте мости простягнутою рукою!» - закликав Святіший Отець на завершення свого відеозвернення.