Папа у Вірменії: Молитва в первопрестольному катедральному соборі Ечміадзину
  • Птн, 24/06/2016 - 17:44

«Ечміадзін» – «Місце сходження Єдинородного»: передання про те, що місце під побудову катедрального собору було вказане святому Григорієві Просвітителі Самим Господом, Який явився йому в сні, дало назву духовній столиці вірменського народу. Саме тут, в тодішньому місті Ваґаршапат, столиці Вірменської держави в період прийняття християнства, розташований осідок Верховного Патріарха і Католикоса всіх вірмен.

Резиденція Глави Вірменської Апостольської Церкви, яка свого часу гостила святого Івана Павла ІІ, стала також оселею для Папи Франциска під час його 14-ї Апостольської Подорожі. До «духовної столиці» Вірменії Папа Франциск та Католикос Карекін ІІ прибули після церемонії привітання в аеропорту.

Увійшовши урочистою ходою до катедрального храму, в той час як хор виконував вітальний гімн «Рашапар», ієрархи поцілували хрест та Євангелію, встановленні на так званому «місці сходження», а підійшовши до головного престолу, обмінялися братніми обіймами. Першоієрархи проказали 122 псалом та виголосили промови. Молитовна зустріч закінчилася проказуванням молитви «Отче наш» та благолосенням.

З катедрального собору Папа перейшов до Апостольського палацу, де мав трохи часу для короткого відпочинку. Зазначимо, що покої Святішого Отця розташовані навпроти апартаментів Католикоса.