Папа − учасникам телемосту в День Богородиці: нехай Марія навчить нас не бути християнами-манекенами
  • Пон, 14/10/2013 - 15:14

Погляд Діви Марії веде християн до Ісуса і допомагає їм не бути християнами напоказ, але засукати рукави і діяти, не боячись забруднитися, заради Євангелія. Цією думкою Папа Франциск завершив своє відеопослання, адресоване вірним, що зібралися увечері 12 жовтня на молитву в святині Божественної Любові та в десяти інших, з'єднаних за допомогою телемосту, щоб провести разом Дні Пресвятої Богородиці: у Лурді, Назареті, Лухані, Вайланканні, Гвадалупі, Акіті, Найробі, Бані, Ченстохові та Марійській Долині.
"На кого дивиться Діва Марія? Вона дивиться на всіх нас, на кожного з нас. Як же Вона на нас дивиться? Вона дивиться на нас як Мати, − з ніжністю, з милосердям, з любов'ю".
Цей погляд кожен хотів би відчути на собі. Погляд, який обіймає, підтримує, втішає. Папа Франциск дав визначення материнства Марії простими словами, які не тільки містять в собі релігійне вчення, а й передають тепло пережитого досвіду. Очі нашої небесної Мами, − ті ж самі, якими "Вона дивилася на Сина Свого Ісуса у всі моменти Його життя, радісні, скорботні, славні", − ці очі дивляться на кожного з Її синів на землі, "просто і з любов'ю":
"Коли ми втомлюємося, падаємо духом, коли ми розчавлені проблемами, ми дивимося на Марію, відчуваємо Її погляд, який говорить нашому серцю: "Сміливіше, дитино, Я допоможу тобі!" Богородиця знає нас добре, Вона − Мама, Їй чудово відомі наші радощі й труднощі, наші надії і розчарування. Коли ми відчуваємо тягар наших слабкостей, наших гріхів, ми дивимося на Марію, Яка говорить нашому серцю: "Піднімайся, іди до Сина Мого Ісуса, Він зустріне тебе з відкритими обіймами, у Ньому ти знайдеш милосердя і нову силу, щоб продовжувати шлях".

Але Марія дивиться не тільки на нас: Богородиця "вказує на Ісуса, закликає нас свідчити про Нього", веде нас до Нього, єдиного, − підкреслив Папа, − хто "може перетворити воду самотності, труднощів, гріха у вино зустрічі, радості, вибачення":
"Не бійся! Він навчить тебе слідувати за Ним, щоб свідчити про Нього у великих і малих справах твого життя, в сімейних відносинах, у твоїй роботі, в хвилини свята; Він навчить тебе забувати про себе, щоб дивитися на інших з любов'ю, як Він, Який любив тебе і любить не на словах, а на ділі! О Маріє, дай нам відчути Твій материнський погляд, приведи нас до Твого Сина, допоможи нам бути не християнами "з вітрини", а християнами, які не бояться "забруднити руки", щоб будувати разом з Твоїм Сином Ісусом Його Царство любові, радості та миру".
За матеріалами http://ru.radiovaticana.va/