Папа в Бразилії: особливості перебування
  • Срд, 17/07/2013 - 16:54

Під час свого перебування у Бразилії на Всесвітніх днях молоді, з 22 до 28 липня, Папа буде проживати в будинку для гостей єпархіального освітнього центру "Centro de Estudos do Sumaré" на півночі Ріо-де-Жанейро. Тут раз на рік на одному зі своїх пленарних засідань зустрічається Конференція Єпископів Бразилії. Франциск буде жити в одній з кімнат, які зазвичай займають бразильські єрархи; він відмовився від великих апартаментів. Як повідомив організатор подорожей Понтифіка Альберто Гасбарі, будинок центру дуже сучасний, простий, без зайвої розкоші. Кімнати поруч з Папою займатимуть 40 осіб персоналу з боку Святого Престолу. Сестра Терезіна Фернандес, яка керує освітнім центром, зізналася, що Папі та його співробітникам запропонують страви місцевої кухні.

Будинок для гостей не вперше приймає Понтифіків, під час своїх двох подорожей до Бразилії, в 1980 і 1997 роках, тут жив Іван Павло II.

Альберто Гасбарі повідомив, що Папа особисто вирішив, що на Всесвітніх днях молоді буде користуватися "папамобілем" фірми "Мерседес" типу "джип" більш простого зразка, без куленепробивного скла, тим, яким він користується у Ватикані під час загальних аудієнцій. У Бразилію доставлять ще один "запасний" "папамобіль".

Організатор подорожей спростував чутки, поширені деякими ЗМІ, щодо ситуації з ліжком для Папи на борту літака, яким Понтифік вирушить до Ріо-де-Жанейро. Такого питання взагалі не існувало. Від початку було відомо, що Франциск полетить звичайним літаком компанії "Alitalia", який ніхто не збирався якимось чином переробляти, а також з метою встановлення ліжка. Не було також листа Держсекретаріату до італійського перевізника з проханням про це.

Виліт Святішого Отця з аеропорту "Ф'юмічино", а не як це відбувалося у випадку його попередників – з "Чампіно", був також запланований попередньо і пов'язаний виключно з тим, що Папа в літній період перебуває у Ватикані, а не як попередні Понтифіки – у Кастель Гандольфо. З погляду організаторів, доїзд до "Ф'юмічино" з Ватикану буде більш зручний ніж до іншого римського аеропорту, хоча 29 липня Понтифік повернеться з Ріо-де-Жанейро саме на "Чампіно", повідомив Альберто Гасбарі.

Франциск вирушить до Бразилії в понеділок 22 липня. О 16.00 за місцевим часом планується його прибуття в міжнародний аеропорт Ріо-де-Жанейро. Через якийсь час після цього в саду Палацу Гуанабара відбудеться церемонія привітання, під час якої Понтифік виголосить свою першу промову на бразильській землі. Тут він також зустрінеться з президентом країни Ділмою Руссефф.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va