Папа в Еквадорі: зустріч з богопосвяченими особами
  • Чтв, 09/07/2015 - 09:18

Останнім етапом Апостольського візиту Папи Франциска до Еквадору була зустріч з богопосвяченими особами, що відбулась у середу 8 липня 2015 р., на площі перед Марійським санктуарієм Ел-Кінче, віддаленого 27 кілометрів ві столиці Кіто, приблизно на півдорозі до акропорту, з якого Святіший Отець відлетів до Болівії.

У храмі, спорудженому 1928 року та проголошеному  національним Марійським санктуарієм 1985 року, зберігається чудотворна статуйка Пресвятої Богородиці  з Ель-Кінче, небесної покровительки Еквадору.

Насамперед Вселенський Архиєрей помолився у храмі, віддаючи шану Пресвятій Богородиці,а на просторій площі перед церквою його очікувало декілька тисяч ченців, черниць,  богопосвячених осіб та семінаристів з усієї країни.

В Еквадорі понад 1400 священиків та 5300 ченців і черниць ведуть дуже велику пастирську діяльність, яка охоплює сферу освіти, охорони здоров’я, праці на суспільній ниві, проводячи також широку і плідну євангелізаційну та катехитичну місію.

У кожній із трьох країн, які відвідує Папа Франциск, він має окрему програму, але обов’язково зустрічається з духовенством та чернецтвом. І, як це звичайно буває при таких нагодах, він вручає заздалегідь приготовану проповідь, щоб потім її опублікувати та розповсюдити серед богопосвячених осчіб, а звертається до присутніх із спонтанним словом.

Так було і під час зустрічі з богопосвяченими особами Еквадору. Святіший Отець підкреслив особливу набожність еквадорського народу, яку він відчував під час усіх зустрічей, яку, на його думку, підтримує посвята країни Найсвятішому Серцю Ісуса, а потім Пресвятому Серцю Марії. Він закликав не забувати цієї посвяти, яка принесла особливу благодать народові Еквадору.

Папа Франциск закликав богопосвячених осіб зберігати живою пам’ять про свої витоки та беззастережно служити Євангелію з постійною радісною вдячністю за отримані благодаті.

Після цієї зустрічі Святіший Отець відлетів до Болівії – другого етапу його Апостольської подорожі до Латинської Америки.