Папа в Еквадорі: Зустріч зі співбратами-єзуїтами
  • Втр, 07/07/2015 - 15:45

Після Святої Меси в Ґваякіль (6 липня 2015 р.), Папа Франциск відвідав місцеву єзуїтську спільноту при Колегіумі святого Франциска Ксаверія, заснованого 1956 року, де сьогодні здобувають освіту, починаючи від початкової та завершуючи ступенем бакалавра, півтори тисячі учнів та студентів.

У родинній атмосфері Папа-єзуїт спожив обід та відмовившись від передбаченого у програмі відпочинку, провів понад годину часу в дружніх бесідах зі своїми співбратами, які прибули також з інших осередків. Зустріч теж стала нагодою відсвяткувати уродини о. Антоніо Спадаро, ТІ, Головного Редактора відомого єзуїтського часопису «Католицька Цивілізація».

Особливо зворушливою була зустріч з 91-річним о. Франсіско Кортесом, ТІ, який був вчителем новиків у колегіумі Ксаверія, коли о. Берґольйо, теперішній Папа, був провінційним настоятелем Товариства Ісусового в Аргентині та посилав своїх студентів формуватися під проводом згаданого священика, цінуючи його здібності. І хоч вони особисто зустрічалися тільки три рази, між ними існує щира дружба.

З Ґваякіль Святіший Отець повернувся до Кіто, де здійснив візит ввічливості до Президента Еквадору та відвідав місцевий катедральний собор, що було останньою подією другого дня його перебування в Еквадорі.