Папа в Лорето: Свята Меса і підписання Апостольського напоумлення
  • Пон, 25/03/2019 - 11:53

В урочистість Благовіщення Господнього Святіший Отець відслужив Святу Месу в стінах, які згідно з переданням були свідками цієї події, де підписав Апостольське напоумлення у формі Листа до молоді

У понеділок, 25 березня 2019 р., в урочистість Благовіщення Господнього, Папа Франциск здійснив прощу до санктуарію Святого Дому в Лорето, що на адріатичному побережжі центральної Італії. Гелікоптер зі Святішим Отцем на борту приземлився у місцевості Монторсо приблизно о 9:00 місцевого часу. Під час перельоту Папа привітав мешканців містечка Амандола, одного з тих, які найбільше постраждали від землетрусу 2016 року.

На спортивному майданчику молодіжного осередку святого Івана Павла ІІ в Монторсо, де приземлився Папа, його вітали численні юнаки й дівчата. Звідтіль він від’їхав до санктуарію, щоб відслужити Євхаристійне богослужіння в Святому Домі, який розташований всередині величної базиліки.

Понад півтора століття, ще від блаженного Пія ІХ, жоден Папа не служив Святу Месу в безпосередньо в стінах Святого Дому. Разом з ним молилися місцевий єпископ, четверо юнаків і дівчат, пара наречених і невеликий хор з кількох богопосвячених осіб. В базиліці були присутні численні хворі, а на площі перед храмом зібралося понад десять тисяч вірних, більшість між якими становила молодь.

По завершенні Святої Меси Глава Католицької Церкви на самому престолі підписав Апостольське напоумлення за підсумками Синоду, присвяченого молоді, вручаючи його Пречистій Діві, для дому Якої він подарував золоту троянду.