Папа в мерії Риму – пам’ятна подія в історії Вічного Міста
  • Втр, 26/03/2019 - 18:34

Візит Папи Франциска до римської мерії – ще один пам’ятна подія в історії Риму, колиски християнства, міста, зрошеного кров’ю апостолів і мучеників та столиці святого Петра і його наступників.

На запрошення міського голови Риму пані Вірджінії Раджі, вранці 26 березня 2019 року Папа Франциск здійснив офіційний візит до мерії міста, розташованій на Капітолійському пагорбі, що є одним із семи пагорбів, на яких заснований Рим 753 року до народження Христа. Папа Франциск є четвертим Вселенським Архиєреєм, що відвідав римський Капітолій.

Святіший Отець мав окрему зустріч з родиною мера, а потім з її кабінету зміг помилуватись панорамою римського Форуму. Після приватної зустрічі з Вірджінією Раджі Папа Франциск зустрінувся з членами міської ради, які отримали від нього книжку «Переосмислити майбутнє», в якій опубліковані його промови про Європу.

Підписавши Капітолійську «Золоту книгу почесних гостей», мер міста та Святіший Отець виступили з промовами. Слова Папи були справжньою одою Вічному Місту, згадуючи його славне минуле, як перехрестя цивілізацій, та ставши центром християнства.

Мер Риму оголосила про створення стипендії на честь Енцикліки Папи “Laudato Sì”. Відбувся обмін подарунками, а перед поверненням до Ватикану з лоджії мерії Папа привітав мешканців Риму, подякувавши їм за присутність і любов до наступника святого Петра. Він зазначив, що його обов'язком як єпископа Риму, а також і всіх християн міста, є докладати конкретних зусиль, щоб завжди зберігати сяючим обличчя Церкви, відображаючи світло Христа, який оновлює серця.

Його Святість заохотив усіх мешканців Риму, включаючи тих, хто не поділяє християнської віри, щоденно бути будівничими братерства й солідарності, дбати одні про одних, бути близькими й шанувати одні одних, втілюючи найкращі цінності Вічного Міста: єдину громаду, що живе в єдності, що трудиться не лише задля справедливості, але в дусі справедливості.

На закінчення Святіший Отець прийняв працівників міської ради разом з їхніми родинами, наголосивши на важливості їхньої відповідальної, часто непомітної праці на служінні містові Риму, його мешканцям, паломникам і туристам.