Папа в Мольфетті, де «навіть каміння розповідає про Дон Белло»
  • Птн, 20/04/2018 - 17:45

До Мольфетти, другого етапу пастирського візиту, де був осідок дієцезії Мольфетта-Руво-Джовінаццо-Терліцці, яку очолював Слуга Божий Антоніо Белло, Папи Франциск прибув після пастирського візиту до Алессано – батьківщини та місця поховання Дон Тоніно, як популярно називали єпископа.

В порту над Адріатичним морем, де 25 років тому відбулись похоронні богослуження єпископа Антоніо Белло, Його Святість очолив Святу Месу, в якій взяло участь коло шістдесяти тисяч вірних.

Під час богослуження Святіший Отець вживав архиєрейський жезл Слуги Божого Антоніо Белло, вирізьблений з оливкового дерева й увінчаний крилатим хрестом, що був символом єпископа Мольфетти, який навчав, що хрест ніколи не є важким, якщо матиме крила надії, довіри та радості.

Місцевий ординарій, єпископ Доменіко Корнаккія, вітаючи Святішого Отця сказав, що Дон Тоніно був би дуже щасливий з цього візиту, побачивши в теперішньому Папі втілення своєї ідеї про Церкву. Передчасна смерть забрала цього улюбленого й шанованого пастиря, але він назавжди залишився в серцях вірних як «святий з сусідства». Вірні відчувають його присутність так, немовби не проминув час, відчувають, що він є небесним покровителем Церкви, яку дуже любив і за яку прагнув віддати своє життя.

Після Святої Меси Папа Франциск особисто привітав представників дієцезії, місцевої влади, організаторів пастирського візиту, волонтерів та хворих, а також вірних зібраних на вулицях та набережній.

Пополудні Святіший Отець повернувся до Ватикану.