Папа в Рабаті: щирі обійми в школі імамів, проповідників і проповідниць
  • Нед, 31/03/2019 - 14:24

В перший день свого перебування в Рабаті, Глава Католицької Церкви вперше в історії відвідав навчальний заклад, де формуються мусульманські проповідники.

Тривалими оплесками зустрічали Папу Франциска та Короля Моххамеда VI сдуденти Інституту, що носить ім’я монарха, в якому формуються імами, проповідники та проповідниці. З ініціативи Його Величності, цей навчальний заклад був відкритий чотири роки тому – 27 березня 2015 року з метою формування релігійних лідерів, які протистоятимуть радикальним течіям.

До Інституту Моххамеда VI Папа Франциск прибув разом з монархом після візиту ввічливості до королівського палацу, під час якого була підписана спільна заява щодо Святого Міста Єрусалиму. Згідно з бажанням королівського дому, беручи до уваги що центральні промови цього дня були виголошені під час церемонії привітання та зустрічі з народом, під час цих відвідин слово було надано студентам.

На початку зустрічі продемонстровано відеоролик про історію й діяльність навчального закладу, в якому навчаються також іноземні студенти – від Азії та до Європи, та з усієї Африки. У цьому контексті особливо значущим було свідчення студентки з Нігерії, де маніпуляція релігією з боку екстремістських груп є дуже серйозною, залучаючи молодь та сіючи насильство.

Навчання релігійних практик і ритуалів має особливе значення для студентів, які походять з країн, де мусульмани становлять меншість. Юнак французького походження розповів про те, як сподівається «віддати на служіння своїй країні та її мешканцям всі набуті знання та вміння в дусі миру, любові, братерства й толерантності».