Папа відкриє центр для лікування наркоманії в Ріо
  • Срд, 10/07/2013 - 20:02

 Папа Франциск, під час візиту до Бразилії на Всесвітні Дні Молоді, відкриє в лікарні імені св. Франциска Асизького в Ріо-де-Жанейро 24 липня новий відділ для лікування наркоманії. Німецьке католицьке інформаційне агентство "KNA" повідомляє, що керівництво лікарні сподівається, що відкриття центру дасть наркоманам, особливо наркозалежним дітям і підліткам, надію і другий шанс. Це буде "францисканський момент" папської подорожі, вважає брат Франциск Білоці, керівник лікарні.

Папа відкриє нове чотириповерхове крило, яке буде призначене виключно для реабілітації наркоманів. Але в центрі заходу буде, за словами брата, "зустріч з людьми, які постраждали від наркотиків". У ній візьмуть участь близько 500 осіб. Понтифік відвідає лікарняну каплицю, де впродовж декількох хвилин помолиться з пацієнтами та персоналом. Наступного дня після візиту Папи відділ запрацює і прийме перших 48 наркозалежних. Директор лікарні імені св. Франциска Асизького повідомив, що Святий Престіол пожертвував на будівництво нового відділу 850 тис. євро.

Святіший Отець отримає в подарунок статую св. Франциска, зроблену колишнім наркоманом, якому вдалося, завдяки допомозі францисканського ордену, звільнитися від залежності. Це було особисте побажання Папи, відвідати лікарню, щоб урочисто відкрити новий відділ, повідомив брат Франциск Білоці.

На думку керівника лікарні, 500 нових місць не достатньо. На 25 прохань зі сторони наркоманів про терапію, у Бразилії припадає тільки одне лікарняне місце.

Лікарня імені св. Франциска Асизького вважається флагманським центром насамперед у галузі трансплантації. Вона здатна вмістити одночасно 2,5 тис. пацієнтів. Це один з 60 проектів, які провадить францисканський орден в штатах Сан-Паулу, Ріо-де-Жанейро і Гояс у Бразилії.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va