Папа відкрив для відвідувачів сади своїй резиденції
  • Втр, 04/03/2014 - 22:17

З 1 березня 2014 року паломники і туристи зможуть переступити поріг папської резиденції в Кастель-Гандольфо, щоб відвідати місцеві сади, які досі були закриті для широкої публіки. Таке рішення прийняв сам Папа Франциск.

У 2013 році він відмовився проводити літній відпочинок в Кастель-Гандольфо, як часто робили його попередники. Ця резиденція належить Римським Первосвященикам з XVII ст. і охоплює територію майже в 55 гектарів. Першим з об'єктів, відкритих для відвідувачів, став сад Барберіні, на території якого знаходяться унікальні квіткові алеї, дерева і чагарники, площі, скульптури та археологічні об'єкти епохи імператора Доміціана, а також тераси, з яких відкривається чудова панорама на регіон Лаціо, аж до блакитної лінії морського горизонту. Для багатьох Первосвящеників це було місце відпочинку і молитви. Директор Ватиканських музеїв Антоніо Паолучі назвав відкриття папських садів в Кастель-Гандольфо для публіки "чудовим подарунком Папи Франциска" з нагоди початку весни 2014 року.

Відвідування саду Барберіні можливе тільки в супроводі екскурсовода. Передбачена обов'язкова попередня реєстрація відвідувачів через інтернет. Тривалість візиту становить 90 хвилин, а вартість квитка - 26 євро. Більш детальну інформацію можна отримати на сайті Ватиканських музеїв www.museivaticani.va

За матеріалами http://be.radiovaticana.va