Папа відслужив Літургію для ватиканських садівників і технічного персоналу
  • Птн, 22/03/2013 - 19:06

Вранці 22 березня Папа Франциск відслужив Службу Божу для людей "менш помітних" у Ватикані – садівників і тих, хто доглядає за чистотою на площах і вулицях міста-держави. Вона відбулася в теплій, сімейній атмосфері в каплиці Дому св. Марти, де живе Понтифік, поки впорядкують його апартаменти в Апостольському палаці. Глава ватиканської садової служби Лучано Чекетті розповів, що новину про можливість участі в приватній Службі Божій з Понтифіком його колеги сприйняли з великим подивом. "Багато хто з них ніколи в житті не був присутній на приватній Літургії з Папою", – сказав він.

"Це був прекрасний і сповнений емоціями ранок. Приватна Служба Божа зі Святішим Отцем – таке не трапляється щодня! Я бачив, що всі мої співробітники виходили зі світлими очима. Літургія була дуже простою. Ми пережили прямий контакт з Папою. Після Літургії кожного з її учасників особисто представили Понтифіку. Папа перемовився з ними кількома словами і я чув, що він просив кожного про молитву за нього", – розповів в інтерв'ю Ватиканському радіо голова ватиканської садової служби.

Лучано Чекетті також зазначив, що садівники запросили Святішого Отця здійснити спільну прогулянку Ватиканськими садами і Папа відповів, що подумає над цією пропозицією.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va