Папа: відсвяткуймо цьогорічне Різдво скромніше, з українцями в серці
  • Срд, 14/12/2022 - 20:23

Папа Франциск завершив загальну аудієнцію закликом бути витривалими в молитві за український народ і чинити конкретні діла солідарності, а вітаючи поляків, подякував їм за ініціативи на підтримку українських сімей.

 

«Поновляймо нашу близькість з мученицьким українським народом, залишаючись витривалими в молитві за цих наших братів і сестер, які багато страждають», – сказав Папа Франциск, завершуючи свої вітання, виголошені наприкінці загальної аудієнції в середу, 14 грудня 2022 р., а тоді додав, промовляючи експромтом:

«Браття і сестри, кажу вам, що в Україні багато страждань, багато, багато… І я хотів би дещо звернути увагу на Різдво, що наближається, на святкування. Святкувати Різдво, влаштовувати свято – прекрасно. Але знизімо трохи рівень так званих видатків на Різдво, проведімо скромніше Різдво, зі скромнішими подарунками. А заощаджене відправмо українському народові, який цього потребує. Там великі страждання, там голодують і страждають від холоду. Багато людей помирають через те, що поблизу немає лікарів і медперсоналу. Не забуваймо: Різдво – так, у мирі з Господом – так, але з українцями в серці. І зробімо цей конкретний жест для них».

Вітаючи польськомовних учасників зустрічі, Святіший Отець зауважив, що Адвент, період приготування до Різдва, є також нагодою для того, щоби ділитися з ближнім. «Чимало з вас, пам’ятаючи про це, приєднуються до ініціативи Карітасу “Родина родині”, завдяки які надається підтримка постраждалим від збройних конфліктів і гуманітарних криз у всьому світі. Цього року допомога поїде також до українських сімей. Заохочую вас бути витривалими у тому, щоби ділитися з потребуючими», – сказав Папа.