Папа відвідає Швейцарію
  • Пон, 07/05/2018 - 18:50

У понеділок, 7 травня 2018 р., у Ватикані оприлюднено програму одноденної подорожі Святішого Отця до Женеви, що відбудеться у червні. Як вже повідомлялося, 2 березня Директор Ватиканського прес-центру Ґреґ Берк оголосив, що Папа Франциск планує 21 червня 2018 року відвідати штаб-квартиру Екуменічної Ради Церков (Всесвітньої Ради Церков) у Женеві (Швейцарія) з нагоди 70-річчя цієї організації.

Програма подорожі

Вилетівши з римського міжнародного аеропорту Фюмічіно, Глава Католицької Церкви прибуде до міжнародного аеропорту Женеви о 10:10 місцевого часу. Там відбудеться церемонія привітання, по завершенні якої Папа матиме приватну зустріч з Президентом Швейцарської Конфедерації.

З аеропорту Святіший Отець від’їде до Екуменічного центру ВРЦ, де візьме об 11:15 розпочнеться екуменічна молитва, під час якої він виголосить проповідь. Після обіду в Екуменічному Інституті Боссі за участю провідників Всесвітньої Ради Церков, Єпископ Риму знову повернеться до осідку цієї організації, де відбудеться екуменічна зустріч, під час якої він виголосить промову.

Крім того, у виставковому центрі Palexpo Наступник святого Петра відслужить Святу Месу для місцевої католицької громади, під час якої виголосить проповідь. Після офіційної церемонії прощання він відлетить до Риму, повертаючись, як звичайно, через міжнародний аеропорт Чампіно.

Всесвітня Рада Церков і Католицька Церква

Екуменічна Рада Церков, відома також як Всесвітня Рада Церков, об’єднує 349 протестантських, англіканських, православних та старокатолицьких Церков. Католицька Церква не є членом цієї Ради, маючи при ній статус «спостерігача», будучи, однак, повноправним членом комісії «Віра та Порядок». Найвідомішою спільною ініціативою є проведення Тижня молитов за єдність християн.