Папа відвідає жіночий монастир у Кастель-Гандольфо
  • Срд, 14/08/2013 - 16:27

15 серпня, на свято Успіння Пресвятої Діви Марії, Папа Франциск прибуде в Кастель-Гандольфо (40 км від Риму), в якому знаходиться літня резиденція Римського Архиєрея. Тут, на центральній площі, Святіший Отець очолить Євхаристію і помолиться з віруючими "Ангел Господній". Перед св. Літургією, Папа  приватно відвідає монастир кларисок − монахинь з жіночої гілки францисканського чину, який знаходиться на території Кастель-Гандольфо. Франциск прибуде сюди вже вдруге, з моменту свого обрання на Престол св. Петра. Вперше він відвідав це місце 14 липня.

Монастир був заснований в 1631 р. З тих пір він діяв майже безперервно, за винятком невеликого періоду після Французької революції, пов'язаного з військовим діями в околицях Риму і антирелігійним переслідуванням.

У 1971 р. монастир відвідував Павло VI, який зазначив, що монахині, які в ньому живуть, "представляють собою те, що Церква цінує, а II Ватиканський Собор підтвердив: вірність регулі, спільне життя і бідність".

Бл. Іван Павло II, під час візиту в монастир кларисок в Кастель-Гандольфо в 1979 р., підкреслював, що монахині "не залишили світ", а "супроводжують його своєю молитвою і прихованою, але дієвою присутністю".

Бенедикт XVI бачився з кларисками з Кастель-Гандольфо 15 вересня 2007р. Він прийняв їх на аудієнції в Апостольському палаці літньої резиденції Римських Понтифіків. Звертаючись до монахинь, Папа попросив їх бути "запаленими смолоскипами любові", "руками, складеними в безперервній молитві", щоб підтримувати того, кого Ісус закликав вести Церкву. "Не завжди в публічній сфері звучить відлуння про мовчазну діяльність тих, хто як і ви, намагаються з простотою і радістю реалізувати на практиці Євангеліє (...), але будьте впевнені − внесок, який ви даєте апостольській і місіонерській діяльності Церкви у світі , по-справжньому великий, і нехай Бог продовжить вас благословляти даром багатьох покликань, як робив досі", − говорив Бенедикт XVI.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va