Папа відвідав обсерваторію
  • Пон, 15/07/2013 - 18:00

"Ми з радістю оголошуємо, що Папа Франциск пообідав з єзуїтською спільнотою Ватиканської обсерваторії. Ми глибоко схвильовані", − написали учасники обіду з Понтифіком на своєму "Твіттері". Минулу неділю Папа провів у Кастель Гандольфо. Саме там є штаб-квартира одного з найстаріших астрономічних дослідних інститутів у світі, яким керують єзуїти.

Одним з пунктів перебування Понтифіка стала зустріч з працівниками цього інституту. Папа відвідав приміщення обсерваторії та її унікальну бібліотеку, повідомив її директор о. Хосе Габріель Фунес. Понтифіку показали також лабораторію метеоритів, де його чекав сюрприз − фрагмент метеорита, що колись впав на Буенос-Айрес. Наприкінці обіду Папа підписав пергамент, на якому є автографи всіх Пап, починаючи з Пія XI.

Обід, зізнався о. Фунес, став "зручним моментом", щоб розповісти Святішому Отцеві про заходи та проекти обсерваторії, її роботу та місію. Під час бесіди висловили думку, що чисто наукові знання обмежені, якщо вони не відкриті для інших способів пізнання, наприклад, філософських або релігійних переконань.
Отець Фунес наголосив, що співробітники обсерваторії всерйоз сприймають заклик Франциска йти на периферії, і не тільки географічні, але й екзистенційні. Вони також прагнуть вивчати периферії Всесвіту, найвіддаленіші галактики. Це допомагає зрозуміти людину і будувати взаємини між наукою і вірою.
Уперше в історії Папа обідав з отцями-єзуїтами Ватиканської обсерваторії. Тільки одного разу Іван Павло II був присутній на сніданку в цьому співтоваристві.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va