Папа: Віра, що не стає солідарністю, є мертвою
  • Нед, 12/07/2015 - 17:05

Баньядо-Норте, передмістя столиці Асунсьйон – це дуже бідна частина міста, розташована в болотистій місцевості, яку часто затоплюють повені, зрештою, сама назва передмістя перекладається як Північне Болото. До місцевої парафії належить 13 капличок, розсіяних по всьому передмісті, і саме перед однією з них, присвяченою святому Іванові Христителеві відбулась зустріч Папи Франциска з місцевими мешканцями. Католицька Церква здійснює тут цілий ряд харитативних та освітніх проектів.

У своєму слові до присутніх Святіший Отець підкреслив, що справжня віра викликає заанґажованість, викликає солідарність, бо віра, що не стає солідарністю, є мертвою. Віра, яку пробуджує Ісус, є вірою, що спроможна мріяти про майбутнє і боротись за нього у сучасному.

Папа заохотив присутніх і надалі бути місіонерами, звіщаючи віру на вулицях і провулках, стаючи близькими особливо похилим віком і молоді, і тим, що переживають важкі життєві ситуації, бути підтримкою сім’ям, зокрема молодим, супроводжувати та підтримувати родинне життя.

На закінчення Вселенський Архиєрей поблагословив саджанці оливкового дерева, які призначені для католицьких шкіл у різних країнах Латинської Америки.

Радіо Ватикан