Папа: виражаймо нашу близькість українському народові, що зазнає жорстоких страждань
  • Срд, 11/01/2023 - 13:30

Чергова загальна аудієнція Папи Франциска завершилася закликом не забувати про Україну.

Заклик молитися та виявляти близькість багатостраждальному українському народові був останнім закликом під час загальної аудієнції, що в середу, 11 січня 2023 р., відбулася в залі Павла VI у Ватикані. Скерувавши згідно зі звичаєм думку до молоді, хворих, похилих віком і молодят, Папа Франциск сказав: «Із поривом та великодушністю віруючих у Христа завжди будьте будівничими миру та злагоди через постійні зусилля на користь діалогу з тими, хто перебуває поруч». А тоді додав:

«І не забуваймо про багатостраждальну Україну, яка завжди в наших серцях; виражаймо цьому народові, що переживає жорстокі страждання, виражаймо нашу прихильність, нашу близькість і нашу молитву».

Цього дня на сцені залу Павла VI у Ватикані була виставлена Жировицька чудотворна ікона Матері Божої, християнська святиня білоруських католиків, яка також вшановується українськими греко-католиками і копія якої перебуває у катедральному соборі екзархату для українців візантійського обряду в Італії, що в Римі. Тож перед тим, як уділити своє благословення, Святіший Отець запросив в тиші помолитися за мир. «Тепер я, – сказав він, – якийсь час перебуватиму в мовчанні перед іконою Богородиці, що вшановується в Білорусі, молячись за цю дорогу країну та за мир. Заохочую вас духовно єднатися з цією моєю молитвою».