Папа візьме участь у молитві за мир, яка відбудеться у Колізеї
  • Втр, 11/10/2022 - 20:40

Речник Апостольської Столиці підтвердив, що Папа Франциск візьме участь у заключній події щорічного заходу, який Спільнота святого Егідія проводить на спомин про міжрелігійну зустріч, яку святий Іван Павло ІІ скликав 1986 року в Ассізі.

Папа Франциск, разом представниками інших великих світових релігій, візьме участь у зустрічі, присвяченій молитві за мир, яку 25 жовтня 2022 р. в римському Колізеї організовує Спільнота святого Егідія. Про це у вівторок, 11 жовтня 2022 р., повідомив Директор Ватиканського прес-центру Маттео Бруні.

Починаючи від Міжнародного дня молитви за мир, скликаного святим Іваном Павлом ІІ у жовтні 1986 року в італійському місті Ассізі, Спільнота святого Егідія щороку організовує в різних містах Європи міжрелігійну міжнародну зустріч. Це дало змогу створити мережу приязних стосунків, яка об’єднала численних релігійних провідників у спільних зусиллях проти війни у Боже ім’я. Цьогорічна, вже 36-та з черги така зустріч відбуватиметься від 23 до 25 жовтня в Римі на тему «Волання миру. Релігії та культури в діалозі», та завершиться згаданим заходом у Колізеї.

«Ми хочемо звільнитися від полону війни. І піднесемо наш голос миру, того миру, який є приглушеним не лише в Україні, але в багатьох частинах світу», – сказав під час представлення зустрічі Марко Імпальяцо, Голова Спільноти святого Егідія.

В рамках таких ініціатив представники різних релігій у відповідних місцях проводять молитву згідно з власною традицією, а тоді збираються на спільну зустріч. Як зазначав Марко Імпальяццо, християни вперше молитимуться з Папою Франциском всередині Колізею.