Папа: вміти приймати власні слабкості, не накладаючи макіяж на душу
  • Чтв, 09/12/2021 - 18:39
Під час відвідин спільноти «Cenacolo», Папа Франциск вислухав свідчення молодих людей, що побороли різні форми залежності. Він закликав їх не боятися власних слабкостей, бо «Христові подобається дійсність такою, яка вона є, а не прикрашена макіяжем».
 
У середу, 8 грудня 2021 р., в урочистість Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, Папа Франциск відвідав римську спільноту «Cenacolo» (з італ. Світлиця Тайної вечері), де проходять реабілітацію молоді люди, що страждають від різних форм залежності (наркотичної, алкогольної тощо). Цю спільноту заснувала 1983 року італійська черниця Ельвіра Петроцці. Тепер спільноти «Cenacolo» діють у 20 країнах світу, найбільше їх в Латинській Америці.

 

Радісна зустріч

У супроводі отця Луїджі Епікоко, духовного асистента Дикастерії у справах комунікації, Святіший Отець прибув пополудні до будинку спільноти, де їх радісно зустріли підопічні та працівники, деякі з яких раніше теж проходили тут реабілітацію. В актовому залі будинку Папі продемонстрували один з проектів, над яким працюють члени спільноти – фільм про життя Христа.

 

Свідчення боротьби

Опісля молоді люди, залучені до проекту як актори, поділилися свідченнями про своє життя. 20-річна Аріанна розповіла про свою боротьбу з розладами харчової поведінки, а брати Лука і Давіде – про подолання наркотичної залежності. Послухавши ці та інші свідчення, Наступник святого Петра подякував спільноті «Cenacolo» за їхню працю. Він закликав молодь «не боятися дійсності, правди і власних слабкостей». «Не бійтеся, бо Христові подобається дійсність такою, яка вона є, а не прикрашена макіяжем. Господеві не подобаються люди, які накладають макіяж на душу, які накладають макіяж на серце», – підкреслив він, закликаючи їх допомагати молодим людям, які мають такі самі проблеми, що й вони, та показувати їм іншу, кращу дорогу.

На завершення Папа Франциск поблагословив спільнотну каплицю, яку облаштували молоді люди, що проходять тут реабілітацію. Всі разом проказали також молитву до святого Йосифа Обручника з нагоди завершення присвяченого йому року.