Папа: Врятувати дітей та дорослих від лиха торгівлі людьми
  • Срд, 05/04/2017 - 17:38

Прийшов час покласти кінець торгівлі людьми, що є жахливою «формою рабства» і «ганебним лихом» людства. Про це написав Папа Франциск у посланні до 17-тої Конференції, присвяченої боротьбі з торгівлею людьми, що пройшла у Відні 3 і 4 квітня 2017 р. за ініціативою ОБСЄ в рамках Альянсу протидії торгівлі людьми. Послання Святішого Отця зачитав отець Майкл Черні, заступник Секретаря Відділу у справах мігрантів Дикастерії сприяння цілісному розвиткові людини, що брав участь у конференції.

У посланні йдеться про те, що віруючих будь-якої релігії надзвичайно вражають повідомлення про те, що торгівля людьми існує в кожній країні і є одним з найбільш процвітаючих бізнесів у всьому світі. «Це одна з форм рабства, злочин проти людяності, грубе порушення прав людини, жахливе лихо, що заслуговує ще більшого засудження, коли йдеться про дітей», – написав Папа.

Глава Католицької Церкви закликав учасників конференції «робити все можливе, щоб підвищити обізнаність громадськості та краще скоординувати державні, правові, правозастосовні та соціальні зусилля, щоб врятувати мільйони дітей, а також дорослих». «Необхідно терміново зробити ще більше, щоб вберегти їх від торгівлі й неволі», – наголосив Святіший Отець. Він побажав учасникам конференції успішної та плідної праці, уділяючи їм своє Апостольське благословення.

Далі у своїй доповіді о. Майкл Черні висловив стурбованість тим, що зусилля, які докладалися до цього часу в боротьбі з торгівлею людьми, є недостатніми. Він вказав на три важливі пункти протидії цьому лихові: запобігання торгівлі, захист жертв і переслідування злочинців. Отець Черні наголосив також на необхідності тісної співпраці між установами, релігійними організаціями, засобами масової інформації для здійснення рішучих дій, спрямованих на боротьбу з торгівлею людьми.