Папа: Всі ми маємо однакову гідність, тож зупинімо рабство
  • Суб, 24/08/2019 - 10:05
Твіт Глави Католицької Церкви з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв работоргівлі

“ Усі ми були створені на Божі образ і подобу та маємо однакову гідність. Зупинімо рабство! #IDRSTA ”

Такий заклик був поширений через дев’ятимовний аккаунт Святішого Отця @Pontifex в соціальній мережі Twitter у п’ятницю, 23 серпня 2019 року.

Рабство існує досі. Про це нам нагадує Міжнародний день пам’яті жертв работоргівлі та її ліквідації, який щороку відзначається 23 серпня на згадку повстання рабів Сан-Домінго і Гаїті в 1791 році, яке поклало початок процесу ліквідації системи рабства.

Трагічна дійсність сьогодення

«Рабство не є чимось із давніх часів. Мова йде про практику, яка глибоко вкорінена й проявляється також і сьогодні та в різних формах: торгівля людьми, експлуатація, спричинена боргами, визискування дітей, сексуальна експлуатація чи примусова домашня праця – це лише деякі з-поміж багатьох форм. Кожна з них є гіршою від інших», – про це Папа Франциск нагадував у своєму відеозверненні до учасників міжнародного екуменічного форуму на тему «Старі проблеми нового світу», який минулого року відбувався в столиці Аргентини Буенос-Айресі.

«Перед обличчям цієї трагічної дійсності, ніхто не має права вмивати руки, якщо не бажає ставати деякою мірою співучасником цього злочину проти людяності», – наголошував Святіший Отець, додаючи, що першим завданням є «впровадження стратегій, які сприятимуть кращому ознайомленню з темою, розриваючи завісу байдужості». Адже здається, що «чимало людей не хочуть зрозуміти серйозність проблеми».