Папа вважає жахом гендерну ідеологію в школах і назвав її ідеологічним колоніалізмом
  • Срд, 03/08/2016 - 13:31

Святіший Отець Франциск 27 липня цього року в рамках Всесвітнього Дня Молоді в Кракові зустрівся з польським католицьким єпископатом, повідомляє хорватський католицький портал «Bitno.net».

У секуляризованому світі існує небезпека гностично «духовності», - сказав Папа на зустрічі з польським католицьким єпископатом. Йдеться про єресь пошуку Бога без Христа, народу без Церкви, вважає Папа Франциск. 

Говорячи про розповсюдженість корупції та воєн Святіший Отець наголосив, що на його думку, причиною є розповсюдження у сучасному світі культу грошей. А теперішня світова економічна система вибудувана так, що сприяє розповсюдженню корупції. 

Одним з бичів сучасної Церкви Франциск назвав релігійну неграмотність, яка призводить до пошуків спасіння у забобонах та релятивізму. Цьому можна зарадити тільки катехизою, яка би включала в себе катехитичний супровід на життєвому шляху і призводила до зростання у вірі. 

Також Святіший Отець гостро в черговий раз засудив гендерну ідеологію. «В Європі, Америці, Латинські Америці, в Африці, в деяких азійських країнах відбувається справжня ідеологічна колонізація. І одна з цих ідеологій – називаю її іменем і прізвищем – це гендерна ідеологія! Сьогодні дітей цьому вчать в школах: що кожен може вибирати собі стать. А чому цього вчать? Тому, що певні особи і організації дають на це гроші. Це ідеологічна колонізація, ку підтримують і певні сильні країни. І це є жахливо», - сказав Святіший Отець.