Папа ввірив Богородиці жертви війн та всіх матерів
  • Нед, 14/05/2017 - 14:04

«Дорогі брати й сестри, ввіряю Марії, Цариці миру, долю народів, пригноблених війнами і конфліктами, особливо, на Близькому Сході. Багато невинних людей, чи то християн, чи мусульман, чи приналежних до таких меншин, як єзиди, переживають важкі випробувань, зазнаючи насильства й дискримінацій», – сказав Папа Франциск після проказування молитви «Царице Неба» в неділю, 14 травня 2017 р., завершивши напередодні паломництво до Фатіми.

«Моя солідарність супроводжується згадкою в молитві, – додав він. – Одночасно, дякую всім тим, хто анґажується у задоволення гуманітарних потреб. Заохочую різні спільноти прямувати вперед шляхом діалогу та суспільного миру, щоб будувати майбутнє взаємопошани, безпеки та миру, тримаючись якнайдалі від будь-яких війн».

Вітаючи різні групи прочан, Святіший Отець звернув увагу на те, що наші суспільства потребують особливої уваги з боку всіх до проблем життя і материнства. «Цей заклик набирає особливого значення, – додав він, – саме сьогодні, коли в багатьох країнах відзначається свято матері. З вдячністю та любов’ю згадуємо про всіх мам, також і тих, які вже відійшли до неба, ввіряючи їх Марії, Ісусовій мамі».

Папа заохотив прочан згадати про своїх матерів і проказати за них тиху молитву.