Папа й Імам Аль-Азгар пропонують ООН відзначати Всесвітній день братерства
  • Птн, 06/12/2019 - 12:21

Члени створеного в серпні цього року Верховного комітету з втілення «Документа про загальнолюдське братерство», підписаного Папою Франциском і Великим Імамом Ахмадом Аль-Таїбом в Абу-Дабі 4 лютого, провели в Нью-Йорку зустріч із Генеральним Секретарем ООН Антоніу Ґутеррешом, вручивши йому спільне послання Глави Католицької Церкви та Великого Імама Аль-Азгар.

В згаданому посланні вміщено пропозицію, аби 4 лютого було проголошене Всесвітнім днем загальнолюдського братерства. Крім того, Організацію Об’єднаних Націй запрошено до організації разом зі Святим Престолом й Університетом Аль-Азгар Всесвітнього саміту на тему загальнолюдського братерства, провести який пропонується найближчим часом.

Співпраця з ООН

Генеральний Секретар ООН високо оцінив ініціативу та запевнив у готовності співпрацювати задля її здійснення, підкреслюючи важливість того, щоб спільно трудитися на користь всього людства. Він також призначив Адаму Діенґа, спеціального радника Генерального секретаря ООН з питань протидії закликам до насильства й запобігання геноцидам, представником ООН для співпраці з Верховним комітетом.

До згаданого Верховного комітету, створеного 20 серпня 2019 року, на даний час входять представники християнства, ісламу та юдаїзму. Його очолює кардинал Міґель Анхель Аюсо Ґіхот, Голова Папської Ради міжрелігійного діалогу.