Папа: Я близький з народом України, щодня ураженим ракетним дощем
  • Пон, 18/07/2022 - 11:24

Папа Франциск звернувся із черговим закликом, запевнивши свою близькість населенню України, що страждає від ракетних обстрілів, закликаючи міжнародну спільноту докласти зусилля для припинення війни.

«Я завжди близький також з багатостраждальним населенням України, на яке кожного дня сиплеться ракетний дощ», – сказав Папа Франциск після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 17 липня 2022 р., додаючи: «Невже не зрозуміло, що війна приносить тільки руйнування і смерть, віддаляючи народи одні від одних, вбиваючи істину та діалог? Молюся та сподіваюся, що всі міжнародні діячі дійсно докладатимуть зусилля для відновлення переговорів, а не для підживлювання безглуздя війни».

Перед цим Святіший Отець також скерував свою думку до народу Шрі-Ланки, що переживає важку економічну та суспільно-політичну кризу. Він закликав усі сторони до пошуків мирного вирішення, що шануватиме права всіх. «Приєднуюся до релігійних лідерів, закликаючи всіх стриватися від будь-якої форми насильства та започаткувати процес діалогу для спільного добра», – сказав він.