Папа: Я зворушений смертю Альфі та молюся за його батьків
  • Суб, 28/04/2018 - 22:21

«Я глибоко зворушений смертю маленького Альфі. Сьогодні, коли Бог Отець приймає його у Свої ніжні обійми, особливо молюся за його батьків», – написав Папа Франциск у Твіттері в суботу, 28 квітня 2018 р., висловлюючи співчуття з приводу відходу до вічності немовляти, якому на початку травня мало виповнитися 2 роки.

Святіший Отець брав активну участь у справі англійського немовляти, ураженого невідомою дегенеративною хворобою, якого згідно з рішенням суду за позовом лікарів, що ствердили невиліковність недуги, заявляючи про даремність подальшої підтримки життєзабезпечення, було відключено від системи штучної вентиляції легень. Хлопчик самостійно дихав ще протягом чотирьох днів, а його серце перестало битися вночі 28 квітня.

Папа Франциск прийняв батька, звертався до громадськості із закликами через Твіттер, а також з нагоди проказування молитви «Царице Неба» та загальної аудієнції 18 квітня. Крім того, він доручив керівництву ватиканської педіатричної лікарні «Дитятка Ісуса» зробити все можливе для того, аби перевезти немовля до Риму. Медустанова була готова перевезти, прийняти та надати маленькому Альфі всю необхідну підтримку.

Але що могла запропонувати дитині лікарня Папи? Її науковий директор Бруно Даллапіккола відповідає: «Ми не пропонували чуда чи лікування, якого не існує для хвороби з такими швидкими дегенеративними наслідками, але ми постаралися б надати всю необхідну підтримку для дихання, живлення, гідратації та можливу терапію для полегшення болю, необхідну в таких випадках. Ця справа, без сумніву, не виглядала невиправданою терапевтичною настирливістю, але була простим супроводом пацієнта до звершення його природної долі».