Папа: як Христос став для нас хлібом життя, так і ми повинні жити для інших
  • Чтв, 20/06/2019 - 14:04
Через повідомлення в Твіттері Папа Франциск нагадує, що Ісус став хлібом, розламаним для нас, і тому ми повинні жити одні для одних.
 

«Ісус став хлібом, розламаним для нас і просить нас віддати себе іншим, більше не жити для себе самих, а одні для одних», – написав Папа Франциск у Твіттері в четвер, 20 червня 2019 р., з нагоди урочистості Найсвятіших Христових Тіла й Крові, що відзначається в  четвер другого тижня після П’ятидесятниці. В багатьох країнах, також і в Італії, це свято переносять на наступну неділю.

Пресвята Євхаристія часто є темою проповідей Святішого Отця. 19 серпня 2018 р.,  перед проказуванням молитви «Ангел Господній» Папа коментує Ісусові слова, якими Він представляє Себе як «хліб живий, що зійшов з неба», кажучи:

“ Пресвята Євхаристія формує нас, щоб ми вже не жили лише для себе самих, але для Господа й для ближніх. Щастя та вічність життя залежать від нашої здатності зробити плідною євангельську любов, яку отримуємо в Пресвятій Євхаристії ”

А 3 червня минулого року, проповідуючи під час Святої Меси з нагоди урочистості Найсвятіших Христових Тіла й Крові, яку він очолив на парафії святої Моніки в приморському місті Остії, що входить до агломерації Риму, єпископ Риму окремо наголосив, що Христос став  «хлібом, розламаним за нас», просить, щоб і ми «жили одні для одних», тобто, «євхаристійно».

При тій нагоді Святіший Отець сказав: 

“ Ісус приготовляє для нас місце на землі, бо Пресвята Євхаристія є пульсуючим серцем Церкви, вона її народжує та відроджує, згуртовує та дає сили. Але Євхаристія приготовляє нам також місце в потойбіччі, у вічності, бо вона є Небесним Хлібом. Вона походить звідтіля, вона є єдиною матерією на цій землі, що по-справжньому пізнала вічність. Це хліб майбутнього, який вже тепер дає нам передсмак прийдешнього, нескінченно більшого від будь-яких найкращих очікувань. Це хліб, який втамовує наші найбільші очікування та живить наші найгарніші мрії. Вона є завдатком вічного життя. ”