Папа з нагоди свята Марії Магдалини: Свідчення – плід зустрічі з Ісусом
  • Втр, 23/07/2019 - 12:30
З нагоди свята рівноапостольної Марії Магдалини Святіший Отець нагадав про те, що джерелом свідчення є зустріч з живим Христом.

“ Свідчення народжується із зустрічі з живим Ісусом. Свята Маріє Магдалино, апостолко надії, молися за нас! ”

– таке повідомлення було поширене через дев’ятимовний обліковий запис Святішого Отця в Твіттері в понеділок, 22 липня 2019 року.

Свідок воскресіння

«Жінка першою відчула смак смерті, але в Марії Магдалині жінка першою побачила воскресіння; це є свідченням того, жінка не могла довіку залишатися між чоловіками носієм провини за переступ», – так святий Беда писав у восьмому столітті про Єву та Марію Магдалину, яка першою з-поміж учнів зустріла воскреслого Ісуса та принесла апостолам радісну вістку про Христове Воскресіння. Церква вшановує її пам’ять 22 липня (що за старим стилем припадає на 4 серпня).

Дар сліз

Під час однієї зі своїх перших прилюдних Святих Мес в каплиці «Дому святої Марти», Папа Франциск, згадуючи про цю святу, говорив про благодать сліз: як тих, якими були вмиті ноги Ісуса, обтерті пізніше власним волоссям, так і тих, яким покривалося її обличчя біля порожнього гробу.

Як зауважив Святіший Отець, переживаючи «хвилини пітьми», Марія Магдалина не каже: «Я зазнала поразки на цій дорозі», але «просто плаче». «Іноді, – мовив проповідник, – окулярами, що дають змогу побачити Ісуса, є сльози». Адже всі ми протягом життя відчували радість, смуток, біль… «Але чи ми плакали? – запитував Папа. – Чи пережили оту благодать сліз, щоб побачити Господа?». Тож перед обличчям Магдалини, яка плаче, також і ми «можемо просити в Господа про благодать сліз».