Папа: З радістю та надією готуймося до переживання Господніх страстей і воскресіння
  • Срд, 10/04/2019 - 15:30

Наближенню Страсного Тижня та Христового Воскресіння були присвячені побажання Святішого Отця, скеровані до учасників загальної аудієнції.

Вітаючи паломників з різних куточків світу, які в середу, 10 квітня 2019 р., не зважаючи на дощову погоду, зібралися на площі Святого Петра у Ватикані на загальну аудієнцію, Папа Франциск заохотив їх належно приготуватися до переживання Пасхального Таїнства.

«Оскільки вже скоро святкуватимемо Ісусові Страсті та Воскресіння, пам’ятаймо, що Бог на хресті полюбив нас настільки, наскільки ми ніколи не зможемо любити Його, а тому просімо, аби Він змилувався над нами», – заохотив Святіший Отець, промовляючи до франкомовних прочан, а англомовним побажав, щоб «великопосний шлях привів нас до Пасхи з очищеними серцями, оновленими благодаттю Святого Духа».

Португаломовним паломникам «в цьому періоді Чотиридесятниці» Папа побажав, «благодаті пережити досвід великого благословення, яким є Боже прощення, яке вчиняє нас спроможними прихильніше дивитися на світ». «Дорогі брати й сестри, наближаємося до Пальмової Неділі, що вводить нас у Святий Тиждень Господніх страстей. Відчинімо свої серця для любові Бога, “Який Сина Свого не пощадив, а видав Його за нас” (Рм 8, 32), за наше спасіння», – закликав він, звертаючись до польськомовних учасників аудієнції, побажавши, аби це був час «милосердя й благодаті» для них і для їхніх близьких.

Підсумовуючу зустріч побажанням, зверненим до молоді, похилих віком, хворих та молодят, Святіший Отець мовив: «Завершуємо шлях Великого Посту. Світло й відрада Господньої Пасхи вже недалеко. Сповнені радості й надії, приготовляймося засвоїти Христові почуття та в повноті прожити дні Його страстей і прославлення».