Папа за смиренну і радісну євангелізацію
  • Птн, 18/10/2013 - 14:49

Папа вважає, що ділитися Євангелієм треба з "смиренням і радістю".  Він звернувся з відео-зверненням до учасників великої конференції на тему нової євангелізації, яка проходить в ці дні у філіппінській Манілі.

Понтифік висловив сподівання, що форум допоможе азіатським католикам заново засвідчити "повну любові присутність Ісуса", яка допоможе ділитися доброю новиною з усіма людьми.

«Не втомлюйтеся нести милосердя Отця до бідних, хворих, молоді і сімей. Допоможіть пізнати Христа світу політики, бізнесу, мистецтва, науки, технологій та соціальних медіа",- закликав 5 тис. учасників форуму папа Франциск. 

Він побажав, щоб Святий Дух "відновив Створення" і "приніс справедливість і мир на Філіппіни і на великий азіатський континент", який Папа назвав "близьким своєму серцю". Він попросив зібраних у Манілі молитися за нього і сам пообіцяв молитву за заступництво Пресвятої Діви Марії, Зірки нової євангелізації.

Манільський форум проходить в Університеті св. Томи. Його організувала місцева архиєпархія на завершення Року віри. Кілька тисяч учасників говорять про "досвід Бога" в контексті викликів нового тисячоліття. На конференцію прибули делегати з Тайваню, В'єтнаму, Брунею, Малайзії, Таїланду і М'янми. Кульмінацією форуму стане св. Літургія, яку очолить Апостольський нунцій на Філіппінах, архієпископ Джузеппе Пінто.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va