Папа закликає почути страждання батьків Альфі
  • Втр, 24/04/2018 - 11:01

«Зворушений молитвами та розлогою солідарністю на користь малого Альфі Еванса, знову звертаюся із закликом почути страждання його батьків та вислухати їхнє прагнення спробувати нові можливості лікування», – написав ввечері, 23 квітня 2018 р., у Твіттері Папа Франциск, в день, коли згідно з рішенням суду ліверпульські лікарі мали відключити немовля від системи штучної вентиляції легень.

Хлопчик уражений невідомою нейродегенеративною хворобою. Англійські лікарі вважають подальше лікування даремною терапевтичною настирливістю. Готовність прийняти немовля на лікування висловила ватиканська педіатрична лікарня «Дитятка Ісуса», а її Президент Марія Енок прибула до Ліверпуля для переговорів. Того ж дня італійський уряд прийняв рішення надати Альфі Евансу італійське громадянство. «Таким чином італійський уряд висловлює сподівання, що це дасть змогу негайно перевезти дитину до Італії», – зазначається в повідомленні МЗС.

Ввечері, о 22:30 місцевого часу рішенню суду було виконане, однак, протягом наступних 9 годин 23-місячний Альфі дихав самостійно, після чого батько звернувся з проханням до лікарів про відновлення гідратації організму, адже в протилежному випадку дитина померла би від голоду та спраги. Батьки звернулися із поновним проханням про допомогу та підтримку.