Папа закликав до "нової дипломатії"
  • Втр, 12/11/2013 - 12:50

Багато несправедливості і криза в глобалізованому світі вимагають "нової дипломатії", яка має на меті благо всіх держав і народів, вважає Папа Франциск. Він написав передмову до книги свого колишнього Держсекретаря, кардинала Тарчізіо Бертоне. Ватиканська газета "L'Osservatore Romano" опублікувала текст передмови Понтифіка до видання, яке з'явиться у магазинах у найближчу неділю. Ватиканська дипломатія з її християнськими цінностями може багато зробити на шляху до глобального добра. У відносинах між державами не можна обмежуватися тільки прагматикою, написав Папа, дипломатія повинна розумітися як служіння народам, а не як інструмент для особистих інтересів.

У той час, як у глобалізованому світі зникають кордони, людство продовжує боротися з бар'єрами низького рівня розвитку, гонками озброєнь, порушеннями прав людини і дискримінацією. Але не достатньо уникати несправедливості, треба сприяти справедливості, вважає Папа.

Франциск відзначив роботу кардинала Бертоне, яка, з великою віддачею і високим культурним та інтелектуальним рівнем, була спрямована на формування відносин Святого Престолу з державами.

Книга колишнього Держсекретаря "Папська дипломатія у глобалізованому світі" 12 листопада буде представлена у Ватикані.

78-річний італійський єрарх очолював папську дипломатію з 2006 р. Минулого місяця його змінив на цій посаді архиєпископ П'єтро Паролін.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va