Папа закликав католиків Швеції бути «сіллю та світлом» у світі
  • Втр, 01/11/2016 - 14:07

Євхаристійне богослуження з нагоди урочистості Всіх Святих, яке Папа Франциск 1 листопада 2016 р. очолив у шведському місті Мальме, завершилося проказуванням молитви «Ангел Господній» й урочистим Апостольським благословенням. Але перед тим Святіший Отець звернувся до присутніх з кількома словами. Оскільки це була його остання промова на шведській землі, вона також мала подячний характер.

Насамперед, Наступник святого Петра подякував провідникові місцевих католиків – Архиєпископові Стокгольму Андерсу Арбореліусу, а також представникам влади й усім тим, хто брав участь в приготуванні та проведенні його візиту. Він також привітав провід Всесвітньої Лютеранської Федерації та лютеранської Церкви Швеції, членів екуменічних делегації та дипломатичного корпусу, що були присутні на богослуженні.

«Дякую Богові за те, що дав мені можливість прибути на цю землю й зустрітися з вами, чимало з яких походите з різних частин світу. Як католики, ми є частиною великої родини, підтримуваної тим самим причастям. Заохочую вас переживати свою віру в молитві, Святих Тайнах і великодушному служінні тим, хто перебуває в потребі та страждає», – сказав Папа, закликаючи шведських католиків повсюди «бути сіллю та світлом», наслідуючи «стиль Ісуса», та виявляти пошану й солідарність до «братів і сестер з інших Церков та християнських спільнот і до всіх людей доброї волі».

«В нашому житті ми не самотні, ми завжди втішаємося допомогою та супроводом Пречистої Діви Марії, Яка сьогодні стає перед нами, як перша між святими, перша Господня учениця. Вручаємося Її захистові, приносимо Їй наші болі й радощі, страхи й сподівання. Все віддаємо під Її покров, з впевненістю у тому, що Вона на нас споглядає та опікується нами з материнською любов’ю», – підсумував Святіший Отець.

За стадіону «Svedbank» Папа Франциск від’їхав до міжнародного аеропорту Мальме.