Папа закликав молитись на вервиці за мир та дбати про захист від стихійних лих
  • Срд, 11/10/2017 - 19:45

Закінчуючи загальну аудієнцію у середу 11 жовтня  2017 р., Папа Франциск закликав проказувати вервицю за мир у світі й запобігати небезпекам, викликаним стихійними лихами. Святіший Отець вказав, що спонукою до цих закликів стали дві події, які припадають на п’ятницю 13 жовтня – у португальському Марійському санктуарії у Фатімі завершаться урочистості з нагоди 100-річчя появ Пресвятої Богородиці, а ООН відзначатиме Міжнародний день зменшення стихійних лих.

Звертаючись думками до Фатіми, де завершиться сторіччя появ Пречистої Діви Марії, Папа, «з поглядом, зверненим до Пресвятої Богородиці й Цариці Місій», закликав «усіх, зокрема протягом місяця жовтня, проказувати Святий Розарій (вервицю) за мир у світі. Нехай же молитва спонукає найбільш запальні душі, щоб вигнати насильство із своїх сердець, слів та жестів і будувати ненасильницькі спільноти, які дбають про спільний дім. Ніщо не є неможливим, якщо звертаємось до Бога в молитві. Всі можуть стати творцями миру».

А стосовно Міжнародного дня зменшення стихійних лих, Його Святість знову закликав захищати створений Богом світ «за допомогою дедалі уважнішої опіки та дбання про навколишнє середовище». Він заохотив інституції та всіх, хто має громадську та соціальну відповідальність, дедалі більше сприяти культурі, що має на меті зменшення небезпеки стихійних лих. Щоб конкретні заходи, спрямовані на вивчення та захист спільного дому, змогли поступово зменшувати ризики для найуразливіших суспільних груп».