Папа закликав президентів Палестини та Ізраїля продовжувати молитись за мир
  • Суб, 19/07/2014 - 15:46

40 днів тому президент Палестини Махмуд Аббас і президент Ізраїлю Шимон Перес молилися за мир разом з Папою Франциском у Ватикані. Відтоді, мирні переговори зайшли в глухий кут і, більше того, перейшли у збройний конфлікт, який уже забрав життя щонайменше 240 людей, більшість з яких палестинці.

Оскільки Ізраїль почав наступ на Сектор Газу проти бойовиків Хамасу, Папа Франциск зателефонував до обох президентів: Переса та Аббаса. Як повідомляють у Ватикані, Святіший Отець висловив занепокоєння військовими діями та стражданнями невинних жертв.

Папа попросив обох лідерів продовжувати молитись за мир, а також закликав до більшої підтримки «від зацікавлених сторін і політичних діячів» для досягнення угоди про припинення вогню.

Незважаючи на прохання Понтифіка, невідомо який результат матиме його дзвінок. Перес посідає більше церемоніальну посаду і сходить з посту президента 27 липня. Тим часом, Аббас та його партія Фатх були відсторонені від конфлікту.

На тлі ізраїльського наступу, Папа Франциск звернувся також до пароха храму Святої Сім’ї, єдиного католицького храму в Газі. Як повідомляє Romereports, багато сімей разом з дітьми та старшими знайшли прихисток у цьому храмі.

У листі до отця Хорхе Ернандеса, який родом із Аргентини, Папа висловив свою близькість та запевнив у своїх молитвах і попросив захисту в Богородиці.