Папа закликав припинити бойові дії та гарантувати гуманітарні коридори
  • Нед, 06/03/2022 - 14:20

Під час недільної зустрічі з паломниками 6 березня 2022 р., Папа Франциск закликав, аби припинився збройний наступ в Україні і взяв верх здоровий глузд, щоб були гарантовані гуманітарні коридори. Він помолився разом з паломниками за мир, подякував журналістам і оголосив про спеціальну місію двох кардиналів.

 

Дорогі брати й сестри. В Україні течуть ріки крові та сліз. Там не йдеться просто про військову операцію, але про війну, яка сіє смерть, знищення та злидні. Жертв дедалі більше, як і людей, які втікають, особливо, матерів з дітьми. В цій багатостраждальній країні в драматичний спосіб з години на годину зростає потреба в гуманітарній підтримці.

Звертаюся з палким закликом, аби були дійсно забезпечені гуманітарні коридори та щоб був забезпеченим і полегшеним доступ допомоги на території в облозі, щоби принести життєво необхідну допомогу нашим братам і сестрам, пригнічених бомбами та страхом.

Дякую всім, хто приймає біженців. Насамперед, благаю, щоби припинився збройний наступ і взяли верх переговори, щоби переважив здоровий глузд. І щоби знову дотримувалося міжнародне право! Хочу подякувати також журналістам і журналісткам, які для того, щоби гарантувати інформацію, ризикують власним життям: дякую, браття й сестри, за це ваше служіння! Служіння, яке дає нам змогу наблизитися до трагедії цього народу і дає нам змогу оцінити жорстокість війни. Дякую, браття й сестри! Помолімося разом за Україну: маємо перед очима її прапори. Разом, як брати і сестри, молімося до Богородиці, Цариці України. Радуйся, Маріє, благодаті повна, Господь з Тобою. Благословенна ти між жінками, і благословенний плід лона твого, Ісус. Свята Маріє, Мати Божа, молись за нас, грішних, нині та в годину смерті нашої. Амінь.

Святий Престол готовий зробити все, послужити цьому мирові. В ці дні до України вирушили два кардинали, щоби служити народові та допомагати. Кардинал Краєвський, Елимозинарій, щоби доставити допомогу потребуючим, і кардинал Черні, в. о. Префекта Дикастерії служіння цілісному людському розвиткові. Ця присутність двох кардиналів там на місці – це присутність не тільки Папи, але й всього християнського люду, що хоче бути близьким та сказати: «Війна – це божевілля! Зупиніться, будь-ласка! Подивіться на цю жорстокість!».