Папа закликав присвятити 14 травня молитві і постові в наміренні людства
  • Срд, 13/05/2020 - 15:48

Глава Католицької Церкви нагадав про ініціативи Високого Комітету загальнолюдського братерства, а також не оминув увагою річницю об’явлення Пресвятої Богородиці у Фатімі й замаху на святого Івана Павла ІІ.

«Молитва – це засіб для спілкування з Богом та слухання Бога. В цьому дусі я прийняв запрошення Високого Комітету загальнолюдського братерства присвятити завтрашній день, 14 травня, молитві, постові та ділам милосердя», – сказав Папа Франциск, вітаючи наприкінці загальної аудієнції в середу, 13 травня 2020 р., арабськомовних глядачів. Він сказав:

«Запрошую та заохочую всіх приєднатися до цієї ініціативи. Єднаймося як брати й сестри, просячи в Господа спасти людство від пандемії, просвітити вчених та оздоровити хворих».

Під опікою Діви Марії

Ця загальна аудієнція збіглася з річницею першої появи Пресвятої Богородиці в португальській місцевості Фатімі, тому, промовляючи до португальськомовних вірних, Святіший Отець заохотив «пізнавати й наслідувати приклад Діви Марії», чому сприяє, зокрема, «щоденна наполегливіша та вірна» молитва на вервиці, до чого Богородиця заохочувала у Фатімі. Папа скерував свою думку до португальського санктурію та до місцевої дієцезії, єднаючись із місцевим єпископом і паломниками.

Цей день – це також 39-та річниця замаху на Івана Павла ІІ, який «у порятункові свого життя вбачав материнське втручання Пресвятої Діви». Про це Папа Франциск нагадав, звертаючись до поляків. «У наших молитвах випрошуймо в Бога, за заступництвом Непорочного серця Марії, миру для світу, завершення пандемії, духа покути та нашого навернення», – сказав він, згадавши також і про те, що наступного понеділка, в соту річницю від дня народження святого Івана Павла ІІ, він відслужить Святу Месу на його гробі в базиліці Святого Петра.