Папа закликав провести «24 години для Господа» там, де це ще можливо
  • Чтв, 19/03/2020 - 11:03

На загальній аудієнції 18 березня, звертаючись до віруючих за допомогою прямої трансляції, Святіший Отець нагадав про духовну акцію «24 години для Господа», яка має відбутися 20-21 березня.

Традиційна акція відбувається під час Великого посту, даючи можливість великій кількості вірних приступити до таїнства примирення в храмах, відкритих до пізньої ночі. Однак у деяких країнах храми закриті і вдень, тому приступити до таїнства неможливо.

 «На жаль, в Римі, в Італії та в інших країнах, – сказав Папа Франциск – це починання не зможе відбутися в звичайній формі у зв’язку з надзвичайним станом, викликаним коронавірусом. Проте у всіх інших частинах світу ця прекрасна традиція продовжиться. Я закликаю вірних долучитися з щирим серцем до Божого милосердя за допомогою сповіді та помолитися особливо за тих, хто зазнає випробувань внаслідок пандемії. Там, де не буде можливості провести «24 години для Господа», я впевнений, до цього покаянного моменту можна буде приєднатися через індивідуальну молитву».