Папа закликав відкрити безпечні гуманітарні коридори з «Азовсталі»
  • Пон, 02/05/2022 - 15:02

Папа Франциск заохотив протягом травня щодня молитися на вервиці за мир, відразу скерувавши свою думку до «Міста Марії» – Маріуполя, знищеного бомбардуваннями. Він також звернув увагу на трагедію депортованих дітей. «Страждаю і плачу, коли думаю про страждання населення», – сказав він.

«Сьогодні розпочинається місяць, присвячений Божій Матері. Заохочую всіх вірних та спільноти проказувати кожного дня травня молитву Розарію за мир. Думка відразу лине до українського міста Маріуполя, “Міста Марії”, варварськи бомбардованого та знищеного. Також і тепер, звідсіля, повторюю заклик, аби були надані безпечні гуманітарні коридори для людей, що заблоковані в меткомбінаті цього міста», – сказав Папа Франциск, промовляючи до вірних після проказування молитви «Царице Неба» в неділю, 1 травня 2022 року.

«Страждаю і плачу, коли думаю про страждання населення України, особливо, найслабших, похилих віком, дітей, – вів далі Святіший Отець. – Навіть надходять жахливі повідомлення про вигнаних і депортованих дітей. І в той час, як ми є свідками моторошного занепаду людства, разом з багатьма стривоженими людьми запитую, чи дійсно відбуваються пошуки миру; чи дійсно існує воля запобігати безперервній військовій і вербальній ескалації, чи робиться все можливе для того, щоби замовкла зброя. Прошу вас, не підаваймося логіці насильства, спотвореній спіралі озброєнь. Нехай буде обрана дорога діалогу та миру! Молімося», – закликав Папа, після чого на площі запанувала молитовна тиша.