Папа заохотив молодь підтримати дідусів і бабусь
  • Пон, 27/07/2020 - 12:03

Папа Франциск закликав проявляти «фантазію любові», пам’ятаючи про те, що для цвітіння та плоду дерево потребує коріння.

Традиційна недільна полуднева зустріч Святішого Отця з вірними, що відбувалася 26 липня 2020 р., збіглася із літургійним спогадуванням святих Йоакима та Анни, дідуся й бабуні Ісуса, тож Папа використав цю нагоду для того, щоби заохотити молодь «здійснити жест ніжності щодо літніх людей, особливо, найсамотніших», зокрема, тих, які вже «надто довго не бачать своїх рідних», зазначаючи, що вони є їхніми дідусями й бабусями, а тому не слід залишати їх самотніми.

«Проявіть фантазію любові, телефонуйте, здійснюйте відео-дзвінки, посилайте повідомлення, вислуховуйте їх, а там, де це можливо, з дотриманням всіх санітарних приписів, також і відвідайте їх», – заохотив Папа юнаків і дівчат, наголошуючи на тому, що йдеться про їхнє коріння.

«Дерево, відірване від коріння, не росте, не цвіте й не приносить плоду. Тому є важливими єдність і зв’язок з вашим корінням», – пояснив він, запросивши всіх учасників недільної зустрічі привітати дідусів і бабусь оплесками.