Папа запалив вогні найбільшої в світі ялинки
  • Втр, 09/12/2014 - 19:28

«Хай буде у вас світло Христове», - з цими словами ввечері 8 грудня Папа Франциск звернувся в спеціальному відеопосланні до жителів стародавнього італійського міста Губбіо. Приводом до послання стала церемонія запалювання найбільшої в світі різдвяної ялинки, розташованої на горі Інджіно. О 18:30 Святіший Отець відправив з Ватикану сигнал, який запалив ялинкові вогні, які будуть горіти до вечора 6 січня.

У своєму відеозверненні Папа Франциск сказав:

«Різдво без світла - це не Різдво. Нехай буде світло в душах і серцях, нехай буде прощення іншим, хай зникне ворожнеча, яка є тьмою. Хай буде світло Ісуса, чудове світло. Це побажання для всіх вас. Велика вам подяка за ваш дар, він прекрасний. Також я передаю вам мої найтепліші побажання миру і щастя.
Якщо у вас є що-небудь темне в душі, просіть Господа про прощення. Різдво - це чудова можливість очистити душу! Не бійтеся, священик милостивий, він прощає всіх в ім'я Бога, бо Сам Бог прощає все. Хай буде світло у ваших серцях, у ваших родинах, у ваших містах. І тепер, з цим побажанням, включимо світло.
Хай благословить вас Всемогутній Бог: Отець, Син і Святий Дух. Щасливого Різдва, і моліться за мене».