Папа засудив діяльність «Charlie Hebdo»
  • Чтв, 15/01/2015 - 17:51

Сьогодні, 15 січня 2015 року, в часі перельоту з Шрі-Ланки до Філіппін Святіший Отець Франциск дав свою оцінку діяльності французького часопису «Charlie Hebdo», члени редакції якого стали жертвами терористичного акту.

Як повідомляє англомовна редакція «Радіо Ватикан», Папа заявив, що «і свобода слова і свобода віросповідання – фундаментальні права людини. Але на свободу слова існують обмеження».

«Не можемо втікати від істини», - продовжив єпископ Риму – «всі ми бажаємо захистити свою віру, свобідно і без ображання інших. Так само не можемо ображати інших або провадити війну в ім’я релігії. Те, що зараз відбувається може нас дивувати, але згадаймо нашу історію. Скільки було релігійних воєн. Не можна вбивати в ім’я Бога. Але також кожен з нас має право, навіть обов’язок, сказати те, що думає, щоб допомогти загальному добру. Потрібно берегти цю свободу, але без того, щоб ображати інших», - сказав Папа.

Показуючи рукою на свого співробітника Альберта Ґаспарі, який стояв коло нього, Папа продовжив: «Якщо він обматюкає мою маму, то може очікувати, що я його вдарю».

«Не можна провокувати, ображати віру інших. А стільки людей погано говорять про віру і насміхаються над нею. Існує границя. Бо кожна релігія має свою гідність. Не можна насміхатися над релігією, яка шанує життя людини та її гідність» - завершив Папа.