Папа засуджує напад на резиденцію прем’єр-міністра Іраку
  • Срд, 10/11/2021 - 12:42

Папа Франциск сподівається, що «іракський народ утвердиться в мудрості й силі на шляху досягнення миру через діалог та братерську солідарність». Про це йдеться в телеграмі, яку від його імені іракському прем’єр-міністрові надіслав Державний Секретар Святого Престолу.

Кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав телеграму на ім’я прем’єр-міністра Іраку Мустафи Аль-Казімі, з приводу нападу на його резиденцію, вчиненого вночі 7 листопада 2021 року. Від імені Папи Франциска він запевнив главу іракського уряду в молитовній близькості до нього, його родини та до осіб, що отримали поранення внаслідок нападу. «Засуджуючи цей ганебний терористичний акт, – читаємо в телеграмі, – Його Святість ще раз висловлює сподівання, що з благословення Всевишнього Бога, іракський народ утвердиться в мудрості й силі на шляху досягнення миру через діалог та братерську солідарність».

Терористичний напад на резиденцію прем’єр-міністра Іраку, здійснений з використанням безпілотників, вважають замахом на його життя. В результаті цього нападу було поранено щонайменше шість членів служби охорони прем'єр-міністра.