Папа зателефонував головному рабину Риму щодо вбивства ізраїльських підлітків
  • Чтв, 03/07/2014 - 18:29

Папа Франциск зателефонував головному рабину Риму, особисто принісши йому співчуття після вбивства трьох ізраїльських підлітків. Рабин Рікардо Ді Сеньї вже контактував з Папою з цього приводу. "Наступного понеділка Франциск мав зустрітися з матерями викрадених хлопців. Про це просили самі жінки, які задля цього мали спеціально прилетіти у Рим з Ізраїлю. Тепер, звичайно, все було скасовано. Цих хлопів уже немає", – сказав Ді Сеньї.

Папа, однак, і надалі заявляє про свою готовність зустрітися з родичами жертв, а також запевняв у його духовній підтримці та молитві. Головний рабин Риму також повідомив, що Франциск уже раніше докладно розпитував про викрадених підлітків. Він хотів знати, як може допомогти їм.

Тим часом, Латинський Патріарх Єрусалима нагадує про відповідальність Ізраїлю за підтримання напруженої ситуації на Святій Землі. "Насильство тягне за собою подальше насильство", – сказав палестинський єрарх.

"Ми Глибоко співпереживаємо у жалобі батьків і суспільства після трагедії. Але ми також співпереживаємо  в жалобі, що триває не тільки сьогодні, але і впродовж року після смерті стількох убитих палестинців. Ми проти будь-якого насильства, незалежно від того, звідки воно походить. Так не можна далі жити. Насильство тягне за собою чергове насильство. Після молитви у Ватикані в нас відродилася надія, що можна жити разом, що мир можливий, якщо є добра воля. Але ми добре знаємо, що вже наступного дня після зустрічі у Ватикані було вирішено побудувати 3300 нових будинків в ізраїльських колоніях. Це передувало вбивству трьох невинних людей, які не мають нічого спільного з цим. Мені не подобається теперішня атмосфера. Вона не сприяє миру".

Думка патріарха Туаля, здається, підтверджують останні факти. Поблизу Єрусалима вчора знайдено тіло викраденого напередодні палестинського підлітка. Є підозра, що це був акт помсти за смерть молодих ізраїльтян.