Папа затвердив декрети про геройський вимір чеснот шести Слуг Божих
  • Чтв, 23/03/2023 - 16:57
У декретах Дикастерії в справах визнання святих, які затвердив Папа Франциск, проголошується геройський вимір чеснот п’яти жінок (трьох черниць і двох мирянок) і священика, подальшим кроком для прославлення яких повинно бути визнання чуда за їхнім заступництвом.
 

У четвер, 23 березня 2023 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції кардинала Марчелло Семераро, Префекта Дикастерії в справах визнання святих, під час якої затвердив для проголошення шість декретів цього відомства Римської Курії. Ними проголошується геройський вимір чеснот кандидатів на прославу. Це означає завершення дослідження їхнього життя, а для того, щоб вони були проголошені блаженними, потрібне ствердження чуда за їхнім заступництвом.

 

 

 

Слугиня Божа Марія Кейт Фленеґан

Слугиня Божа Марія Кейт Фленеґан

У цьому переліку італійський священик із Салезіянського згромадження о. Карло Креспі Крочі (1891-1982), який був місіонером у Еквадорі, де відійшов до вічності; монахиня з Ордену Бриґіток мати Марія Кейт Фленеґан (1892-1941), яка народилася в Лондоні в сім’ї ірландського походження, а до вічності переставилася у Стокгольмі, давши свідчення терпеливого переживання недуги; італійська черниця зі Згромадження Сестер Місіонерок Пресвятих Сердець Ісуса та Марії с. Леонільде від Івана Хрестителя Амелія Россі (1890-1945), яка присвятила своє життя служінню та навчанню бідних; португальська черниця с. Марія до Монте Еліза де Жезус Перейра (1897-1963) зі Згромадження Сестер Госпітальєрок Пресвятого Ісусового Серця; іспанська аристократка Тереза Енрікес де Альварадо (1456-1529) та італійська мирянка-містичка Марія Доменіка Ладзері (1815-1848).

Слугиня Божа Марія Доменіка Ладзері

Слугиня Божа Марія Доменіка Ладзері